Warren Buffett - Fektessen be a világ legsikeresebb befektetőjével!

Kapcsolat

Warren Buffett befektetés ajánlatkérés

Kérjük, adja meg elérhetőségeit és munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot, annak érdekében, hogy minden igényét kielégítő, személyre szóló ajánlatot készíthessünk az Ön számára. Kérjük, legalább nagyságrendi jelleggel adja meg azt is, mekkora összeget kíván befektetni illetve megtakarítani, ezzel is segítve az Önnel történő kapcsolatfelvételt.

Név:
Telefon:
E-mail:
Település / kerület:
Egyszerre befektetni kívánt összeg:
Rendszeresen megtakarítani kívánt összeg:
(pl. havonta 30 ezer Ft, évente 400.000 Ft)
Ekkor kereshetjük:

A Berkshire Hathaway hozama

Idézetek Warren Buffettől

Mikor érdemes részvényt venni?

“Ha a következő 5 évben megtakarítani kíván, magasabb vagy alacsonyabb részvényárakat kívánjon magának? Sok befektető rosszul tudja erre a kérdésre a választ. Annak ellenére, hogy az elkövetkező években venni akarnak, kitörő boldogságot éreznek, amikor a részvények árai emelkednek és depressziósak lesznek, amint az árak elkezdenek esni. Ennek a reakciónak semmi értelme. Csak azoknak kellene boldognak lenniük a magas árak miatt, akik el akarják adni a részvényeiket. Aki venni akar, annak az alacsony árakat kell szeretnie.”

Milyen cégekbe fektet?

“Olyan vállalatok részvényeit veszem meg, amelyek olyan csodálatosan működnek, hogy akár egy idióta is tudná irányítni őket. Mert előbb vagy utóbb, lesz egy idióta vezető.”

A diverzifikációról

“Olyan cégekbe szabad csak fektetni, amit megért az ember. A diverzifikáció véd a tudatlanság ellen, de ha nem érzi magát tudatlannak az ember, akkor sokkal kevésbé van szükség diverzifikációra.”

A spekulánsokról

“Befektetőként azt kell nézni, hogy mit fog csinálni az eszköz vagy a cég a jövőben, míg a spekulánsok azt nézik, hogy fog alakulni az ára napról-napra. Mi ilyenekkel nem játszunk.”

Az értékalapú befektetési stratégiáról

“Az utolsó 35 évben semmi nyomát nem láttam a világban az értékalapú befektetésnek. Úgy néz ki, van valami perverz emberi tulajdonság, ami miatt az emberek szeretnek egyszerű dolgokat bonyolulttá tenni.”

Befektetés

Tudta?

“Ha Ön 15 éven keresztül havonta 20.000 Ft-ot tett volna félre, és az 20%-os hozamot hozott volna Önnek, akkor most több, mint 12 millió Forintja lenne, pedig összesen csak 3,6 millió Forintot fektett be!”

Warren Buffet pénzügyi tanácsokat ad Barack Obama amerikai elnöknek

Mikor érdemes részvényt venni?

“Az alacsony részvényárak leggyakoribb oka a pesszimizmus - néha mindent átható, néha csak egy-egy cégre vagy iparágra vonatkozik.
Szeretünk ilyen környezetben dolgozni, nem azért, mert szeretjük a pesszimizmust, hanem azért, mert szeretjük az alacsony árakat, amik ilyenkor létrejönnek. Az optimizmus a racionális befektető igazi ellensége.”

A kockázatról

“Bármikor szívesen lecserélünk egy magas hozamot egy biztonságos hozamra.”

A tőzsdéről

“A tőzsde egy olyan központként működik, ahol a pénz az aktívaktól (tehát akik gyakran adnak és vesznek) a türelmesek felé vándorol.”

A részvénypiaci elemzésekről

“Régóta úgy érzezzük, hogy a részvénypiaci elemzők egyetlen valódi haszna az, hogy a jövendőmondókat és jósnőket jó színben tüntessék fel. Charlie (Warren Buffett üzlettársa) és én továbbra is hisszük, hogy a rövidtávú piaci előrejelzések olyan mérgek, amelyeket be kéne zárni egy biztonságos helyre, távol gyermekektől, vagy gyerekként viselkedő felnőttektől a pénzpiacokon.”

Az aranyról, mint befektetésről

“Az aranyat kiássák a földből Afrikában, vagy valahol máshol. Aztán beolvasztjuk, ásunk egy másik lyukat a földben, elássuk oda az aranyat, majd azért fizetünk embereket, hogy vigyázzanak rá. Az aranynak nincs semmi haszna. Ha valaki a Marsról figyelne minket, csak a fejét vakarná...”

Warren Buffett befektetési cége által részben tulajdonolt tőzsdei cégek

Warren Buffett befektetési cége által teljes egészében tulajdonolt leányvállalatok

Kockázatok és mellékhatások

Ugyan Warren Buffett és Berkshire Hathaway a múltban kiemelkedő hozamokat ért el és a világ egyik legjövedelmezőbb befektetésének bizonyult, ez nem jelent garanciát a jövőre nézve. Mielőtt befektetné pénzét, tájékozódjon a lehetőségekről és kockázatokról. Értse meg, mi és hogyan befolyásolja a befektetéseinek értékeinek a változását. Ezen a honlapon számos tényadat található, amely megkönnyíti a döntését, de ez nem helyettesíti egy PSZÁF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) által regisztrált, szakképzett pénzügyi tanácsadóval való részletes igényfelmérést és pénzügyi tervezést. Kérje segítségünket, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy az igényeinek legmegfelelőbb döntést tudja hozni!